Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Turizm Krizi: Yangın, Doluluk Oranlarını Yüzde 15’e Düşürdü

Bolu’da Turizm Sektörü İçin Çalıştay Düzenlendi

Kartalkaya Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası, Bolu turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Geçmiş yıllarda yüksek doluluk oranlarına sahip olan oteller, bu yılın Ramazan Bayramı’nda yalnızca %15 doluluk yaşadı. Bu durum üzerine tüm kurumlar harekete geçerek bir turizm çalıştayı düzenledi.

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciaları sonrası, bölgede turizm sektörü büyük bir darbe aldı. Bu durumun etkilerini azaltmak adına yapılan turizm çalıştayına Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

Bolu her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyor, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yangın sonrası otel doluluk oranlarının %90’lardan %15’lere gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan anket çalışmasında, 200 otelde gerçekleştirilen anketler neticesinde sektör temsilcilerinin dokuz ana başlıkta toplandığı ortaya çıktı.

BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, açılış konuşmasında “Bolu, 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık %25’ini oluşturuyor. Ancak yangın sonrası turizm sektörünün bu şekilde etkilenmesi endişe verici. En son Ramazan Bayramı’nda yüksek doluluk oranlarından %15’lere geriledik. Durumun aciliyetini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin tespiti için bir yıl süre isteyerek, “Zaman kazanmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı’nın konaklama tesislerindeki riskleri belirleyip bir master plan hazırlamak için bir yıl süre vermesi durumunda, eksiklerimizi gidererek süreci durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. – BOLU

Related Posts

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

Geleceğin parlayan meslekleri belli oldu

İŞKUR’un 2024 İşgücü Piyasası Araştırması, önümüzdeki on yılın gözde mesleklerini ve istihdamda yön değiştiren trendleri gözler önüne serdi. Yazılım mühendisliği, yapay zekâ ve e-ticaret, geleceğin en parlak kariyer yolları arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir