Kenan Güngör: Mangal Kömüründe İhracat Başarısı

Kenan Güngör: Babasından Aldığı Mesleği 35 Yıldır Sürdürüyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde mangal kömürcülüğü mesleğini 35 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Kenan Güngör, yıllık ortalama 60 ton ürünü tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD ve Avrupa’ya ihraç ediyor.

Keçikaya köyünde bulunan 3 dönüm arazide mangal kömürü üreten 55 yaşındaki Güngör, Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden aldığı meşe, pırnal ve zeytin ağaçlarından elde ettiği odunları değerlendiriyor.

Kaliteli mangal kömürü elde etmek için odunları koni şeklinde dizip üstünü saman ve toprakla kapatan Güngör, “ocak” adını verdiği yapıları kontrollü şekilde 10-15 gün boyunca yakarak ürünlerini üretiyor.

Güngör, yılda ortalama 300 ton mangal kömürü üretirken, en kaliteli ürünleri tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediyor. Ürünler, paletler üzerine istiflenip tırlar aracılığıyla söz konusu ülkelere gönderiliyor.

Kenan Güngör: “Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyoruz”

Kenan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasından mesleği devraldığını ve yılın her ayında üretim yaptıklarını belirterek, en kaliteli mangal kömürünün “pırnal meşe” ağacından elde edildiğini vurguladı.

Odunları Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden sağlayan Güngör, ürettikleri kömürleri tedarikçi firmalara sattıklarını ve bir kısmını ABD ve Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyledi.

İşletmesinde daimi olarak 4 işçi çalıştığını belirten Güngör, sağlıklı çalışma koşullarına önem verdiklerini ve çevreye zarar vermeden üretim yaptıklarını dile getirdi.

Mangal kömürlerinin hazırlanması sürecinin bir ay sürdüğünü aktaran Güngör, işin kurallarına uyduklarını ve ürünleri tüketiciye en kaliteli şekilde sunduklarını belirtti.

Related Posts

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

Geleceğin parlayan meslekleri belli oldu

İŞKUR’un 2024 İşgücü Piyasası Araştırması, önümüzdeki on yılın gözde mesleklerini ve istihdamda yön değiştiren trendleri gözler önüne serdi. Yazılım mühendisliği, yapay zekâ ve e-ticaret, geleceğin en parlak kariyer yolları arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir