Hayatla bağlantınız kesilmesin: Afet anlarında yanınızda olması gereken teknolojik ürünler

Deprem Anlarında İletişim İçin Teknolojik Çözümler Hayati Önem Taşıyor

Geçtiğimiz gün İstanbul ve çevre illerde meydana gelen deprem, acil durumlarda iletişimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hayati bir ihtiyaç olan iletişim, sevdiklerimize ulaşabilmek için vazgeçilmez bir unsurdur. Ancak bu iletişim ağının kurulabilmesi için teknolojik cihazlarımızın çalışır durumda olması gerekmektedir.

Mehmet Uçurum, afet anlarında hayati önem taşıyan teknolojik ürünler konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Kriz anlarında iletişim en kritik unsurlardan biridir. Ancak telefonunuzun şarjı bitmişse, bu iletişim ağının kurulması imkânsız hale gelir. Bu nedenle, her bireyin acil durum çantasında sadece ilk yardım malzemeleri değil, aynı zamanda doğru teknolojik çözümleri de bulundurması gerekmektedir.”

Afet çantalarının olmazsa olmaz teknolojik yardımcıları şunlardır:

Yüksek kapasiteli Powerbank’ler: Elektrik kesintilerinde uzun süreli enerji sağlayarak iletişimin devamlılığını sağlar.

  • Çoklu çıkışlı kablolar: Birden fazla cihazı aynı anda şarj ederek zaman kazandırır.
  • Hızlı şarj destekli adaptör ve kablolar: Zamanın önemli olduğu durumlarda cihazların hızlıca şarj olmasını sağlar.
  • Araç içi şarj çözümleri: Tahliye sırasında veya araçta iletişimi sürdürmeyi mümkün kılar.

Uçurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Her bir teknolojik ürün, sadece konfor sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hayati bir iletişim aracı, bir nefes, bir ‘iyi misin?’ mesajıdır. Bu bilinçle, teknolojinin acil durumlarda yanınızda olmasına özen göstermeliyiz. Çünkü şarj olmazsa, iletişim de olmaz; ne hayata, ne sevdiklerinize…”

Related Posts

Aptallaşıyoruz! Nedeni de ortaya çıktı

Michigan Üniversitesi, bilişsel yeteneklerin gerilediğine dair çarpıcı bir araştırma yaptı. Gençler artık bilgi işleme gibi temel görevlerde giderek daha fazla zorlanıyor.

ICT Day 2025 İstanbul’da düzenlediği

Huawei, İstanbul’da düzenlediği Huawei ICT Day 2025 etkinliğinde; yapay zekâ, bulut, 5G ve IoT çözümleriyle endüstriyel dijital dönüşümün geleceğini ele aldı. Kurumların dijital çağa uyumuna ışık tutan etkinlik, üç ayrı sektörel zirveyle tamamlandı.

OpenAI’den ücretsiz kullanıcılara müjde: Deep Research artık herkesin erişimine açık! Peki nasıl kullanılır?

OpenAI, derinlemesine online araştırmalar yapabilen yapay zekâ aracı Deep Research’ün hafif sürümünü piyasaya sürdü. Artık ücretsiz kullanıcılar da bu gelişmiş teknolojiden yararlanabilecek. Peki ChatGPT’de Deep Research (Derin Araştırma) nasıl kullanılır? İşte detaylar!

1.020 TL’lik oyunlar kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Oyun fiyatlarının artmasıyla birlikte platformların sunduğu kampanyalar ve indirimler oyuncuların daha çok ilgisini çekiyor. Bu alanda öne çıkan platformlardan biri de Xbox. Her hafta düzenlediği “Free Play Days” etkinliğiyle popüler oyunları kısa …

Bilim İnsanları Işığın ‘Optik Rotatum’ Yapısını Keşfetti

BİLİM insanları, ışığın ‘optik rotatum’ adlı yeni yapısını keşfettiklerini açıkladı. Harvard Üniversitesi John A. Paulson Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu’ndaki araştırmacılar, ışık ışınlarının yeni bir türünü keşfetti. Bu ışınlar, hareket …

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir