Ne Yaparsanız Yapın Ayaklarınız Isınmıyor Mu? Bu Baharatı Tükettikten Sonra Sımsıcak Olacak

Kan dolaşımının zayıf olması, ayak üşümesine sebep olan en yaygın faktörlerden biridir. Yetersiz kan dolaşımı, yeteri kadar sıcak kanın düzenli olarak ayak bölgesine ulaşmasını zorlaştırır.

Ayak üşümesinin özellikle doğurgan yaşta kadınlarda en sık rastlanan nedeni anemidir. Özellikle aneminin ilerlediği vakalarda, ayakların üşümesi kaçınılmaz bir semptom olarak belirtilir.

Şeker hastaları da ayaklarının üşüdüğünden şikayetçidir. Bu nedenle ayak üşümeniz ciddi bir boyuttaysa öncelikle bir dahiliye hekimine başvurmanız gerekir. Hekiminizin önereceği tedaviye ilave olarak ise şu önlemleri uygulayabilirsiniz:

1. Doğru Ayakkabı Seçimi

Çok dar ayakkabılar veya dar çoraplar kan dolaşımını azaltır. Bu nedenle ayaklarınız olduğundan fazla üşür. Doğru ayakkabı ve çorap seçimi üşümeyi engelleyecektir.

2. Ayak jimnastiği

Merak etmeyin, ayaklarınızı sıcak tutmak için özel bir spor seansı yapmanıza gerek yok. Birkaç ayak egzersizi yeterlidir. Bunu yapmak için ayak parmaklarınızı beş ila on dakika kadar gerin. Ayak bileklerinizin dairesel hareketleri ve ayaklarınızı büküp katlamanız sayesinde ayak parmaklarınız kısa sürede tekrar ısınacaktır.

3. Kan Dolaşımını Hızlandırıcı Baharatlar Tüketin

Acı biber, köri veya zencefil gibi acı baharatlar kan dolaşımını hızlandırır. Sıcak bir zencefil çayı veya lezzetli bir körili makarna harikalar yaratabilir.

4. Ayak Masajı

Ayak tabanlarınıza biraz Hindistan cevizi yağı ve hafif bir baskıyla masaj yapın ve ardından hemen yün çoraplarınızı giyin. Ayaklarınıza çok iyi geldiğini hemen fark edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir