Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Lenfödem Hakkında Doç. Dr. Deniz Çevirme’den Bilgiler

Lenfödem, ilerleyen aşamalarda kollar ve bacaklarda hareket zorluğuna ve yaralara neden olan bir hastalıktır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, hastalığın önemine dikkat çekerek, “Lenfödem sinsi, ilerleyici ve kronik bir hastalıktır. Erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Toplumda “fil hastalığı” olarak bilinen lenfödem hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenf sisteminin işleyişini şu şekilde açıkladı: “Lenf sistemi, lenf damarları, lenf kılcalları, lenf hücreleri, lenf nodülleri, bademcikler, timüs bezi ve dalaktan oluşur. Bu sistemdeki sorunlar dokularda şişliklere ve sonuç olarak lenfödeme yol açabilir.”

Lenf kanallarının kollar ve bacaklarda tıkanabileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Çevirme, tıkanıklıkların doğuştan gelen anatomik bozukluklar ya da farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Lenfödem ilerledikçe ciltte sertleşme, kalınlaşma, portakal kabuğu görünümü ve yaraların oluşabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken teşhisin önemine değindi ve tedavi sürecinde iltihabın azaltılmasının ana hedef olduğunu belirtti.

Lenfödem hastalığının lipödem, aşırı kilo alımı ve selülitlerden farklı bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken tedavinin önemine değinerek, tedavi sürecinde cerrahi prosedürlerin uygulanabileceğini aktardı.

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödem tedavisinde cerrahi müdahalelerin ve alternatif tedavi yöntemlerinin hastalığın her evresinde uygulanabileceğini belirterek, hastaların günlük yaşantılarına dönmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

Ne koşu ne fitness! Japonların 30 dakikalık sırrı dünyayı peşinden sürüklüyor

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?